Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: Vision sektion 31 Jämtland, pensionärsverksamheten

Tack vare Gunilla, Anita och busschauffören Backeryd fick vi, ett tjugotal medlemmar som hörsammat inbjudan, en trevlig och intressant höstdag tillsammans.

Första stopp gjordes hos Mus-Olles museum i Ytterån där vi tog dagens första fika, samtidigt som vi fick information om den samlarglade mannens liv och gärning. "Mus-Olle" hette egentligen Per-Olof Nilsson (1874-1955) och han testamenterade över 150 000 föremål till hembygdsföreningen i Ytterån.

Vi gick runt och tittade på de imponerande samlingarna och litet nostalgiska blev nog var och en, eftersom vi kunde känna igen vissa gamla saker från förr.

Lunchen serverades i Åre på Copperhill Mountain Lodge. Mätta och belåtna steg vi på bussen som körde oss vidare mot Åre Glashytta i Duved. I hyttan, som ligger i en lokal alldeles vid järnvägen, kunde vi beundra och handla av de olika glasalster som tillverkats där.

Inte till Åre utan ett besök i Åre Chokladfabrik. Vi gick in i butiken och en del provsmakning och shopping blev det där. Eftermiddagskaffet med päronkaka intog vi hos Agdas cafe i Mörsil.

Eva-Britt Borg-Björnström

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel