Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: Vers om inälvor samt Pitboulepris vid ÖBK:s årsmöte

Östersunds bouleklubb, ÖBK, höll sitt årsmöte den 7 mars i Östersunds boulehall. Per Söderberg var mötesordförande och 38 medlemmar hade hörsammat kallelsen.

En gedigen verksamhetsberättelse redovisades. Bouleåret 2019 går nog till historien som ett av de händelserikaste i klubbens historia. Tävlingsverksamheten har varit omfattande med spel fyra dagar i veckan i boulehallen. Större tävlingar, bland annat Captain Cook Cup, Vintermästaren, Vårruset, Boulemasters, Påsklägget, sex klubbmästerskap, Frösö Park Boule, Höstrusket, Leif Anderssons vandringspris och Nyårsklockan är några av dem. Dessutom arrangerade ÖBK en seriespelsomgång för div 3 på Björkbacka under två dagar i juni med lag från hela södra Norrland.

Vi har visat upp oss under nationaldagen på Jamtli två år i rad, det skulle vara kul att få med ungdomar på boulebanorna, men de är svårfångade.

Vi har varit behjälpliga med banbyggen, bland annat vid Frösö Park som nu har två fina och breda banor med inbyggd belysning så att gästerna ska kunna spela även i skymningen.

En stor fråga som har dominerat under 2019 är en ny distriktsindelning som skulle kunna innebära att klubbarna i södra Norrland bryter sig ur norra förbundet och går över till Svealand. Ingenting var beslutat när 2019 övergick till 2020, så diskussionerna fortsätter.

I oktober månad sökte ÖBK tillstånd att starta bingo för allmänheten, vilket godkändes av Spelinspektionen. Tillståndet gäller i tre år.

Klubbens ekonomi är mycket god och revisorerna tillstyrkte att årsmötet skulle bevilja styrelsen ansvarsfrihet vilket också skedde.

Även vår verksamhetsplan är omfattande och när det gäller seriespelet kommer vi under 2020 att spela med två lag i V55 div 4 och ett lag i div 3 öppen klass. Fler utbildningar står på agendan, bland annat en arrangörsutbildning som gör att vi kan ta emot och hantera större tävlingar. Mycket kraft måste också läggas på bingoverksamheten.

Val: Solbritt Eidenby kvarstår som ordförande ett år, kassör Jan Bergquist omval ett år, Christer Ericson kvarstår som ledamot ett år, Jan Clarin omval ett år samt Mats Hellquist nyval två år. Omval på revisorerna Cari Morén och Lars Edfeldt.

Pitboulepriset delas ut till den medlem som envetet biter sig fast och vägrar släppa taget om boulen. Ingrid Andersson fick utmärkelsen med motiveringen: ”Hon är en av de mest sociala i kullen och stamtavlan visar på en konstnärlig ådra. Hon gillar inte att mopsa sig men kan ibland morra ifrån lite. Hon hjälper gärna en kompis att borsta av hundkojan när det har snöat. I vänliga veckan räcker hon alltid vacker tass.”

Årsmötet genomfördes raskt och kompetent av Per Söderberg som avslutade sitt värv denna dag med att läsa bland annat Jacke Sjödins vers om Inälvors dagar, apropå att snart sagt allting har fått en egen dag i almanackan.

Solbritt Eidenby

Bildtext: Ingrid Andersson blev glatt överraskad när hon fick Pitboulepriset som består av en tavla och en tårtcheck. Foto: Solbritt Eidenby

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel