Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: Vänsterpartiet Östersund

Vänsterpartiet Östersund har hållit årsmöte på Gaaltije, sydsamiskt kulturcentrum. Kvällen inleddes med en jämtländsk buffé och övergick så småningom i sedvanliga årsmötesförhandlingar.

Årsmötet antog en verksamhetsplan där den röda tråden är valvinst 2014. Bland de frågor som Vänsterpartiet ska fokusera särskilt på i Östersund finns gratis kollektivtrafik, arbetstidsförkortning och satsningar på kulturen.

Som ordförande för partiföreningen omvaldes Elisabet Öhrnell. Övriga ordinarie ledamöter i styrelsen blev Tony Folin, Agneta Lögdquist Eriksson, Inger Jansson och Nisse Sandqvist. Till ersättare i styrelsen valdes Inga-Karin Bergman, Petter Stugvard, Emma Persson, Lotta Blomberg och Björn Johnsson.

I en fikapaus passade några av årsmötesdeltagarna på att ta en bild med texten #kämpashowan synlig, som ett sätt att uttrycka sin solidaritet med de antifascister i Malmö som angripits av nazister. Bilden spreds senare i sociala medier.

Årsmötet beslutade också hur valsedeln för Vänsterpartiet ska se ut i Östersunds kommun. Ett enhälligt årsmöte ställde sig bakom en lista bestående av 26 personer, 13 kvinnor och 13 män, som toppas av Christina Hedin, följd av Nisse Sandqvist, Inger Jansson, Elisabet Öhrnell och Tony Folin.

Elisabet Öhrnell