Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föreningsliv: Utlandsveteranföreningen Z-Bataljonen

Annons

Under försvarsmaktsdagen i Östersund lördagen den 24 mars, firades även utlandsveteranerna med en enkel årligen återkommande ceremoni vid minnesmonumentet i Badhusparken.

Chefen för Fältjägargruppen, överstelöjtnant Micael Ågren Berner, höll ett fint tal till närvarande veteraner. Han hyllade därefter de som inte längre är med oss, bland annat Bengt Olsson som omkom vid en minolycka i Bosnien och Helena Fjellström som omkom vid en tragisk olycka i våras.

Astrid Regemo-Samuelsson från Invidzonen höll ett mycket bra tal om anhöriga till de som tjänstgör utomlands. Bataljonspastor Carina Blomqvist Liljegren höll ett kort vackert korum.

Fanvakt ur Fältjägargruppen deltog, Hemvärnets musikkår spelade som vanligt och kransnedläggning skedde av landshövding Jöran Hägglund och Micael Ågren Berner, Invidzonen och Z-bataljonen.

Ordförande i Z-bataljonen. Roland E Lifh, överlämnade ett ”Krigsmans erinran” till Dennis Olausson som gjort bra ifrån sig i Blue Berets MC(BBMC). Claes Stråhle tilldelades tillstånd att bära väst för ökat engagemang i BBMC.

Fältjägargruppen bjöd efter ceremonin på kaffe och bullar.

Onsdag den 29 maj är det officiell veterandag, numera även allmän flaggdag. Detta firas med en ceremoni i Stockholm med deltagande av bland andra Konungen, Statsministern och ÖB.

Stig-Björn Sundell

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel
Annons