Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: Stuguns socialdemokratiska förening

Annons

Stuguns socialdemokratiska förening hade på måndagen den 25 februari sitt årsmöte på Lilla Bageriet. Som alltid var det ett antal glada, engagerade och uppsluppna medlemmar som hälsades välkomna av ordförande Anders Frimert. Sedvanliga årsmötesförhandlingar inleddes med en tyst minut för medlemmar som gått bort under året. Därefter valdes Jan-Owe Johansson till ordförande för årsmötet och Anders Frimert till sekreterare.

Verksamhetsberättelsen föredrogs och man konstaterade att många aktiviteter och möten hade genomförts under året som också varit ett valår. En väldigt lyckad Familjedagen hade man i Slalombacken i Stugun med kälkrace och tipsrunda och alla barn fick en godispåse. Föreningen bjöd även på liftkorten under dagen. Ett stort tack till Alpina skidklubben, för att vi fick använda backen och fiket.

Många medlemmar från Stugun har varit aktiva i såväl kommun- kyrko- som i regionpolitiken. Lennart Skoog har varit vice ordförande i kommunstyrelsen samt ordförande i sociala utskottet, samt ledamot i partiets distriktsstyrelse. Jan-Owe har varit ordförande i samhällsbyggnadsutskottet där han har haft hand om planerna på renovering/nybygget av Bergegården samt nybyggnation av förskolan i Stugun. Utöver det har Jan-Owe varit ordförande för vårt Leader 3 område i tio år. Annica Eklund har varit ordförande i bygg-och överförmyndarnämnden samt ledamot i länets räddningstjänstförbund. Maud Lindström och Brittinger Håkansson har varit kommunens revisorer. Sonja Forsberg har varit ordförande i församlingsrådet och Annica Eklund ordförande i kyrkorådet. Anders Frimert har haft uppdrag i regionen som fullmäktigeledamot i Region Jämtland Härjedalen. Anders har varit ordförande/vd för vårt fjärrvärmebolag, Retab och Elisabet Yngström har varit ledamot.

Det har varit kommunal/landstingsval under året. Vi förlorade styret i stora delar i landet, så även i Ragunda. I Stugun tappade partiet ovanligt mycket. Det sämsta valet under många år. Så nu får vi jobba i opposition i stället, vilket blir en ny och utmanande roll.

Den ekonomiska redovisningen pekade på ett gott resultat så revisionen beviljade styrelsen ansvarsfrihet som också antogs av årsmötet. Val inför kommande år förrättades: ordförande Anders Frimert, vice ordförande Lennart Skoog, kassör Jens Fladvad. Ledamöter: Brittinger Håkansson, Jan-Owe Johansson, Elisabet Yngström, Karin Ungh och Annica Eklund. Ersättare: Katarina Sahlin, Bob Jonsson, Lena Holmgren, Maja Sahlin och Annika Nilsson.

Ordförande tackade för året som gått och mötet avslutades med en god salladsbuffé och kaffe!

Elisabet Yngström

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel