Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: Stugun-Borgvattnets kör

Annons

Kören har under året bestått av 27 aktiva medlemmar som har samlats till 35 körövningar under ledning av vår körledare Marie Källström.

Vårens första framträdande var den 24 februari. Det var Kontraktskonsert i Stuguns kyrka. Förutom vår kör så medverkade körerna från Fors, Ragunda, Hällesjö-Håsjö, Nyhem, Bräcke och Revsund. Det kom mycket folk till kyrkan, och det var väldigt pampigt när alla körerna sjöng tillsammans.

Konfirmationen var den 24 mars i Stuguns kyrka, där kören var med och sjöng. Stämningsfullt som vanligt.

Valborgsmässoafton inleddes i Höglunda, där vi sjöng vid brasan. Sedan bar det iväg till Fugelsta. Nästa stopp var Borgvattnet, därefter Mårdsjön, och sista platsen för kvällen var Stugun. Det blåste så kraftigt ute, så vi fick sjunga inne i hembygdsgården, och majbrasan tändes inte heller. Det var ett ganska "körigt" schema den kvällen, men väldigt roligt blev det.

Kristi himmelfärdsdag sjöng vi mera vårsånger på gökottan i hembygdsgården i Stugun.

Den 12 och 19 maj sjöng vi i Borgvattnets och Stuguns kyrkor på födelsedagskalas för de äldre. Det var väldigt uppskattat.

Vårens program avslutades med körcafé. Först i Strömsnäs den 11 juni, och sedan i Lillsjöhögen den 12 juni. Mycket folk och en härlig stämning på båda ställena.

Hela kören blev bjuden till Borgvattnet på kalas den 15 juni. En av våra körmedlemmar, Lars Blixt, fyllde 50 år. En trevlig kväll, där vi fick sjunga våra körcafésånger än en gång.

Höstens första framträdande var den 13 oktober i Ragunda kyrka, där vi och Ragundakören sjöng. Det var en kväll till förmån för Syriens barn.

Vid allhelgona sjöng vi i Borgvattnets och Stuguns kyrkor.

Första advent sjöng vi gemensamt med Hällesjö-Håsjökören. Först i Håsjö nya kyrka i Västanede. Efteråt bjöds det på julgröt, stut och kaffe i församlingsgården. Sedan åkte vi till Borgvattnets kyrka, och hela turnén avslutades i Stuguns kyrka på kvällen. Väldigt roligt att sjunga flera körer tillsammans.

Julkonserterna var i Stuguns kyrka den 19 december, och den 20 december sjöng vi i Borgvattnet. Mycket publik i båda kyrkorna. Vi blev bjudna på julgröt, stut och kaffe på Borggården, det har blivit en trevlig tradition och avslutning innan jul.

Julottan i Stuguns kyrka blev det sista framträdandet för året.

Styrelsen har under året bestått av: ordförande Eva-Lotta Norell, vice ordförande Thure Johansson, sekreterare Anna-Greta Wiklund, kassör Johnna Christensen, ledamot Ingrid Lundstedt och körledare Marie Källström.

Styrelsen har haft fyra protokollförda möten under året.

Ett stort tack till Marie, vår körledare för att hon inspirerar oss, och har tålamod med oss. Tack också till alla körmedlemmar för väldigt god uppslutning vid alla övningar och framträdanden.

Anna-Greta Wiklund