Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: Stugubygdens framtid

Stugubygdens framtid höll sitt årsmöte torsdagen den 19 mars i Företagens hus på Nornan.

Till ordförande för mötet valdes Lennart Skoog, som med den äran svingade klubban genom hela årsmötesagendan, och till sekreterare valdes Bengt Olsson som alltid sköter föreningens dokumentation på ett förtjänstfullt sätt.

Bengt redogjorde även för föreningens verksamhetsberättelse som visar på en fantastisk verksamhet och på ett enormt arbete som bedrivits under året.

Det största projektet är Leader 3-sam som har genererat fina bryggor, gångramper, grillplats och båtbryggor, som även är tillgängliga för människor med funktionsnedsättning.

Ett staket vid busstorget har, efter många års påtryckning från föreningen, äntligen blivit uppsatt och kommer att förhindra olyckor vid på- och avstigning.

Det har också genomförts ett stort röjningsarbete, både vid rastplatsen och mot kraftverket samt området runt anlägget.

Detta är verkligen är en uppfräschning som ger ett välkomnande intryck.

Många arbets- och städdagar på turistinformationen har genomförts, samt en lyckad öppetsäsong där det utförts många nödvändiga underhållsarbeten.

Traditionsenligt gick ”Stugugäddan” av stapeln. En lyckad och trevlig tävling som var väldigt uppskattad bland deltagarna.

Då det under en period varit lite oroligt runt byn med en del skadegörelse, ryckte föreningen in med kvälls- och nattpatrullering.

Carola Engström och Ingela Adebåge Frimert har också varit med och arbetat i ungdomsgården med den äran.

En lyckad höstfest har som vanligt genomförts som verkligen förstärker sammanhållningen i byn.

Den årliga pyntningen vid advent, både på turistinformationen och torget, med tomtar, granar och vacker belysning är verkligen ett uppskattat och välkomnade inslag.

Föreningen uppfyller verkligen verksamhetsplanens mål och inriktning med råge.

Kassaförvaltaren Annicka Lindström redogjorde för ekonomin, som för närvarande är ansträngd men man förväntas få in mer resurser framöver.

Revisionen godkände styrelsens sätt att sköta ekonomin, så årsmötet beviljade därmed styrelsen ansvarsfrihet.

Val till styrelse förrättades och Ingela Adebåge Frimert fick fortsatt förtroende som ordförande och tackades för sina utomordentligt fina arbetsinsatser för föreningen.

Till vice ordförande och tillika sekreterare valdes Bengt Olsson.

Övriga ledamöter och ersättare till styrelsen valdes: Lennart Skoog vald på 2 år, Carola Engström 2 år och Peter Wallenqvist 1 år.

Ersättare: Yvonne Adebåge 1 år, Jonas Wiklund 1 år och Malin Hansson 1 år.

Den reviderade verksamhetsberättelsen godkändes och föreningen har en otroligt hög ambitionsnivå och flera projekt på gång som ska genomföras 2020.

Ordförande tackade för visat intresse och lovordade föreningens arbete för utvecklingen med Stugubygdens trivsel och välkomnande.

Elisabet Yngström

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel