Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: Strömsunds Centerkrets

Den 17 februari hade Strömsunds Centerkrets sitt årsmöte på Folkets Hus i Strömsund.

Årsmötet påbörjades redan kl. 11 på förmiddagen med att några av kretsens medlemmar marknadsförde Centerpartiet med C-flagga, lunch och sin gröna närvaro, samt därefter avlade ett intressant företagsbesök hos SCF betongelement.

Kvällens gästföreläsare var Tom Silverklo, ordförande i regionens hälso- och sjukvårdsnämnd. Tom informerade översiktligt om regionens aktuella verksamhet: "Ett 77-årigt socialdemokratiskt styre i regionen är nu till ända och en allians av C,M,L,KD och Mp har tagit över. En viktig åtgärd är att minska det årliga underskottet i regionens verksamhet. Från och med år 2020 kommer regionen att ge ett positivt resultat och regionens skuld på cirka 1,5 miljarder kan börja återbetalas. En viktig verksamhetsfråga är att skapa en väl fungerande primärvård i hela länet och samtidigt driva ett fullständigt fungerande sjukhus i Östersund."

Tom utsågs också till mötesordförande för att leda årsmötesförhandlingarna.

Till kretsordförande omvaldes Kerstin Engkvist från Kyrktåsjö. Till ledamöter i kretsstyrelsen valdes Eira Roos (vice ordförande), Göran Espmark (sekreterare), Staffan Oscarsson (kassör), Lars Lindberg, Mats Gärd, Nils-Bengt Nilsson, Annakarin Olsson, Anna Andrée, Hassan Albittar och Maritha Granqvist.

Göran Espmark

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel