Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: SPRF avdelning 21 Jämtland-Härjedalen

Annons

Den 4 juni rullade Silfverdals buss från Östersund med bland annat SPRF:s och RPG:s pensionärer. Första stopp Klövsjö. Där visades kyrkan från 1797, och hur kyrkklockorna fottrampades. Det är kanske den enda kyrkan i Sverige med fottrampning av kyrkklockor. Till förmiddagskaffet fick vi lyssna på berättelser om Klövsjöbygden.

Färden gick vidare till Funäsdalen, där åt vi en god lunch. Vi fick lyssna till sameprästen Bo Lundmark, som berättade om sitt liv från Adak till Funäsdalen.

Bussresan gick sedan vidare över Flatruet, vilken är Sveriges högst belägna allmänna landsväg, 975 meter över havet. Därefter blev det eftermiddagskaffe vid Storsjö.

Lennart Åkerblom presenterade föreningen RPQ och SPRRF presenterades av Karl- Erik Dahl.

50 mycket nöjda pensionärer anlände till Östersund halv åtta på kvällen. Den sjungande chauffören, Anders Silfverdal, körde denna resa.

Den 17 juni samlades styrelse och kommittéerna hemma hos Ulla och Olle Nässén i Korsta, Lit. Eivor Hagström hälsade alla välkomna och överlämnade värdskapet till Olle Nässén.

Olle berättade om gården, som härstammar från 1436. Den ägdes av två systrar. Den ena systern gifte sig med drängen och bosatte sig på gården.

Familjen Nässén köpte gården för 30 år sedan. Det gamla boningshuset är numera Lits Hembygdsgård och det äldsta huset på gården är gårdsmuseum.

Olle hade tänt en brasa i den nya tunnbrödsugnen och dukat upp smörgåstårta, kaffe och en god kaka. SPRF-info nummer tre genomlästes, förbundets årsredovisning för 2013 och medlemsstatistik för 2014. Eivor Hagström tackade Ulla och Olle Nässén för en trevlig dag, och vi önskade varandra en skön sommar.

Tisdagsdax är det varje tisdag fram till den 5 augusti, då det är Alla pensionärers dag.

Per-Håkan Högmark