Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: SPF Ytterberg

Onsdagen den 11 juni samlades cirka 50 medlemmar och inbjudna för att fira föreningens 70-årsjubileum. Ordförande Gunvor Jansson hälsade oss alla välkomna samt berättade om föreningens bildande på dagen för 70 år sedan och fram till nutid.

Föreningen som är en av fem ingår i Härjedalsdistriktet och är en liten förening med cirka 70 medlemmar. Föreningen är mycket aktiv med gymnastik, boulespel hela sommaren, månadsmöten och trivselkvällar under vinterhalvåret, resor, olika utbildningar, föreläsningar mm.

Vi bjöds på en mycket god middag och under middagen anslöt Ytterbergsgänget Proosacs, fem glada spelemän som underhöll oss hela kvällen med fin musik och sång samt ledde oss i allsång.

Föreningen uppvaktades av distriktet, som representerades av veteranen inom SPF, Rolf Emanuelsson med blommor samt en gåva, han representerade även SPF Sveg som också uppvaktade med en gåva. SPF Ytterhogdal representerades av Alvar Grindborg som överlämnade ett standar till föreningen.

Den trevliga stämningen med sång och musik samt trevlig samvaro varade under kvällstimmarna. Vi har nu förhoppningar att det aktiva föreningslivet varar i många år framöver.

Ulla Svensson