Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: SPF Vattudalen

Efter tre månaders sommaruppehåll var det så dags för start av en ny säsong, och i vanlig ordning med surströmming i Strands bygdegård. Tack vare samarbetet med Strömsunds cruisingklubb, har faktiskt sommaren innehållit aktiviteter, men av annan art. Många SPF:are utgjorde nyttig arbetskraft, då den stora cruisingdagen ägde rum den 19 juli på Strömsvallen, och som tack blev man medbjuden på klubbens utflykter vid tre tillfällen under sommaren.

Men nu till surströmmingen: ordförande Nils-Olof Sola Mårtensson kunde hälsa cirka 80 medlemmar, däribland två nya, till vackert dukat bord, som det heter. Dessförinnan hade husbandet, för dagen döpt till Strömingarna, underhållit i väntan på startskottet. Bandet hade nu begåvats med vokalist. Monica Persson innebar en klar kvalitetshöjning, som man hoppas blir permanent.

Många hade ett uppdämt behov att prata, men att också sångrösterna bevarats under sommaren visade sig, då allsångsledaren Kurt uppmanade församlingen att instämma i Surströmmingens lov. Sedan kom burkarna fram och med dem doften. Rösterna dämpades och koncentrationen riktades mot en inbjudande tallrik. Årets surströmming ska ju alltid kvalitetsbedömas, och betyget blev klart godkänt. Detsamma gällde även alla tillbehör.

En välbehövlig paus efter huvudrätten bjöd på ytterligare musikunderhållning. Sedan passade kaffet bra och äppelmuffins med vaniljsås var en utmärkt avslutning. Ingrid Wiklund-Svenssons förplägnadskommitté fick en välförtjänt applåd och ett särskilt tack riktades till Margareta Arnesen och Maj-Kristin Rejnemyr för den hemlagade efterrätten.

Sola hade en del information om kongressbeslut och om höstens program, innan det var dags för dragning i dagens lotteri. Den förlöpte utan komplikationer och överraskningar. Ingen jämlikhet och rättvisa där inte!

Husbandet avslutade med att spela We’ll meet again. Sola tackade för dagen och hälsade välkommen åter den 30 september på församlingshemmet.

Kurt Ericsson