Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: SPF Vattudalen

Onsdagen den 25 juni gjorde SPF Vattudalen en mycket uppskattad resa till Höga kusten. Ett 50-tal medlemmar deltog. Vi lämnade Strömsund i duggregn, men när vi närmade oss kusten bröt solen fram.

Första anhalt var restaurangen vid Höga kusten-bron. Där bjöds vi på, förutom en vidunderlig utsikt, även kaffe och smörgås. Där mötte oss också guiden Ulla Dahlin, och hon följde oss sedan hela resan.

Vi fortsatte därefter till Barsta fiskeläge. Där finns det bäst bevarade av kustens kapell, ett 1600-talskapell som byggdes av byborna och fiskare från Gävle. Vår guide berättade med inlevelse om dess tillkomst, och om de spännande takmålningarna, gjorda av Roland Johansson-Öberg från Ulvön.

Nästa mål var Mannaminne friluftsmuseum, där vi serverades en god lunch. När vi ätit oss mätta samlades vi och vår förträffliga guide berättade för oss om konstnären Anders Åberg, som skapat detta märkliga museum. Det grundades 1980, och har sedan vuxit till att omfatta ett 50-tal byggnader.

Vi hade sedan gott om tid att gå runt och beskåda alla dessa byggnader och Åbergs fantastiska idéer och utsmyckningar, innan det var dags att vända hemåt.

Kerstin Svanheim-Mårtensson