Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: SPF Vattudalen

Annons

Säsongens sista månadsmöte hölls traditionsenligt på Strömsunds vackra hembygdsgård. Efter en molnig morgon bröt solen fram, och ordförande Nils-Olof, "Sola", kunde välkomna ett 90-tal glada medlemmar.

Dagen inleddes med en tipsrunda med ett antal kluriga frågor, där svaret skulle bli ett egennamn. Många fantasifulla svar levererades till Pia Backman, vilken som vanligt var författaren till frågorna.

Under tiden demonstrerade Nisse Pousette och Micke Andrée elcyklar, och alla som ville, fick ta sig en provtur inne på området.

Därefter smakade det utmärkt med grillade hamburgare, kaffe och kaka. Grillmästare för dagen var Kurt, Alf och Tage, och de skötte jobbet med den äran.

Sola informerade om kommande aktiviteter. En resa till Mannaminne och Barsta kapell äger rum onsdagen den 25 juni, och den 5 augusti går en buss in till Pensionärsdaxfinalen på Jamtli. Höstens möten startar med surströmming i Strands bygdegård den 27 augusti.

Dagen på hembygdsgården avslutades på danslogen, där en kör, bestående av ett 20-tal medlemmar, och under ledning av Louise Kritschewsky, underhöll med vårsånger. Kören har tränat en gång i veckan under vårsäsongen, och haft hjärtligt roligt, och hoppas att flera ansluter till hösten.

Nils-Olof Mårtensson