Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: SPF Vattudalen

Måndagen den 7 april spred sig ett 70-tal förväntansfulla pimpelfiskare från SPF och PRO över Lillallvattnets is. När startskottet ljöd, blev det en febril verksamhet med borrande, agnande och letande efter stället där de flesta fiskarna fanns. Efter två timmar avblåstes tävlingen. Då smakade det förträffligt med nygrillade hamburgare, som mästerkocken Nisse Poussette och hans medhjälpare bjöd på.

Det var inte alla som haft lyckan med sig i fisket, men 40 av deltagarna kunde ändå väga in sin fångst. Man kan misstänka att en del av deltagarna var mer intresserade av att umgås och äta hamburgare än att lura upp någon stackars firre ur det våta.

Så var det dags för ordförande Nils-Olof Sola Mårtensson att förrätta prisutdelning. Prisbordet var imponerande, och det var Nisses förtjänst. Han har besökt de flesta företagare i Strömsund, och dessa har varit synnerligen givmilda.

Segrare i tävlingen blev Bengt Östensson. Vågen visade på imponerande 3085 gram, när han lade dit sin fångst. Tvåa blev Klas Lundqvist och trea Olle Wahlström. De tre första fick penningpriser, och övriga pristagare fick välja fritt från bordet. Alla var mycket nöjda med dagen, och förhoppningsvis får den en efterföljare nästa vår.

Nils-Olof Mårtensson