Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: SPF Vattudalen

Cirka 90 medlemmar var, trots närmast idealiskt vårvinterväder, samlade till SPF Vattudalens marsmöte. Pensionärerna kom som vanligt i god tid, vilket medgav en stunds surr med bordsgrannar innan ordförande Nils Olof Sola Mårtensson hälsade välkommen och återigen gladdes åt medlemmarnas flit att delta i månadsmötena.

Han överlämnade snart ordet till hammerdalingen Tore Torstensson, som till vardags arbetar på turistbyrån i Strömsund men som också handlägger konsumentfrågor. Han berättade, att han i sitt arbete får många telefonsamtal från personer som på ett eller annat sätt ser sig vilseledda eller rent utav lurade av telefonförsäljare.

Tore informerade om de rättigheter vi har och gav exempel på fällor, som lurar i det finstilta samt i det ofta lockande resonemanget, då telefonförsäljare erbjuder sina produkter. Ett alltför godtroget konsumerande av erbjudanden man får är ofta orsaken till, att vi kan hamna i trubbel. Säg aldrig ja, om du är det minsta tveksam är en god regel. Förhoppningsvis är en ny lag på gång som rensar bort möjligheten att tolka ett ja i telefon som ett underskrivet avtal. Många i publiken hade aktuella frågor till Tore samt berättelser om erfarenheter man gjort och ville dela med sig av. Tore finns, under kontorstid, att rådfråga på telefon och på mail.

Sedan var det dags för en god smörgås och kaffe eller te och även då blev ämnet föremål för diskussioner.

Efter rasten uppträdde The SPF Vattudalen linedancers med ett par av de danser som man under Lars Edins ledning tränat in. En utmärkt propaganda för kommande cirklar i det behagliga sättet att rytmiskt röra på sig.

Så var det så dags för ännu en hammerdaling. Före detta rektorn Stefan Lundin underhöll med egna dikter och kåserier på jämtska. Hans humoristiska sätt att dela med sig av minnen från arbetet på föräldragården i Gåxsjö och i skogen resulterade gång på gång i skrattsalvor från roade åhörare. Men även hans raljerande beskrivning av pensionärens försök att hänga med i nutiden var träffande och komisk, som till exempel att försöka sig på Facebook, Instagram och följderna av att välja gilla – allt beskrivet med en lågmäld underfundig humor. Det är utan tvekan så att Hammerdal/Gåxsjö i Stefan Lundin har fått sin egen Nicke Sjödin, och när ordförande Sola tackade för kåseriet, hälsade han också Stefan välkommen tillbaka.

Efter Ulla Erikssons sammanställning över hur flitiga medlemmarna varit att delta i cirklar och andra aktiviteter under fjolåret samt ordförandens Mårtenssons information om kommande program, närmast mötet 29 april, avslutades det hela med dragning på lotteriet, där brödpåsarna hamnade lika orättvist som vanligt.

Kurt Ericsson