Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: SPF Västra Storsjöbygden

I Trångsvikens föreningshus samlades vi den 24 april för månadsmöte. Vi började med lunch som bygdegårdens matservering Kalaskulan stod för.

Mötets motto var trafik och trafikfrågor. Distriktets trafikansvarige, Göran Westman, ledde dagen och han delade först ut ett formulär med 20 kluriga frågor i självtest i trafik De krävde eftertanke. Jag konstaterar att vi kanske inte är de allra bästa bilförarna i teorin men att det går ganska bra i praktiken. Vid den efterföljande diskussionen kom bland annat frågan upp hur man kör i cirkulationsplatser (rondeller). Vi var väl överens om att man alltid visar när man avser att köra ut ur rondellen?

Göran visade också olika bildspel med händelser i trafiken. Bilderna från den ryska nykterhetskontrollen, där den glada, provade försökte dricka ur blåsinstrumentet var tänkvärda.

Vi får tacka våra egna trafikombud Eva Egervärn och Tage Olofsson samt distriktets Göran Westman för den upplysande dagen!

Janne Högdin