Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: SPF Västjämtland

SPF Västjämtland hade en trivsam uppstart på höstens aktiviteter. Klart det gällde surströmming, där Kajsa stod för arrangemanget med hembakat tunnbröd med mera.

Cirka 40 medlemmar fanns vid borden som förutom förplägnad fick en halvtimmes föreläsning om baggböleriet när det gällde vattenutbyggnaden av Ottsjön i västra Jämtland och en del i utbyggnaden och regleringen av Kallsjön och Järpströmmens kraftverk. Det var Eric Jonsson som gav denna intressanta inblick i förspelet och utebliven dämning av Ottsjön och bygget av och regleringen av Kallsjön.

Namnen Torsten Boberg och Sigfrid Eckerhorn var förgrundsfigurer vid Ottsjöns tänkta reglering som i dag är en pärla i fjällvärlden, oreglerad.

De flesta av deltagarna i mötet torde aldrig ha haft vetskap om detta sedan det skedde 60-70 år tillbaka i tiden. En del information gavs av ordförande Torsten Lind om höstens aktiviteter. Dagen avslutades med lotteri.

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel