Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: SPF Utrikes Hammerdal och PRO Hammerdal

Sedan några veckor spelar vi boule tillsammans. Det gör att vi blir flera på PRO:s utomhusbanor. Roligt! Antalet spelare sjönk nämligen på grund av coronapandemin, men nu är vi hyfsat många.

I måndags, den 21/9, fick vi dessutom besök av Anneli Johansson från P4 Jämtland. Hon intervjuade många av oss spelare vad vi tycker om att en bankomat ska placeras i Hammerdal.

Bankomaten får dessutom en insättningsfunktion och detta underlättar framför allt för mindre föreningar som ofta får betalt med kontanter. Kupan i Hammerdal får också betalt i kontanter, så även för dem innebär detta en lättnad.

En del av de intervjuade var tämligen likgiltiga för bankomaten eftersom de enbart använder kortbetalning. Men det fanns åtskilliga som var tacksamma. Man ska inte behöva bli piskad att använda kort till allting! Tyskland, till exempel, använder kontanter i betydligt större utsträckning än Sverige, och detta är ett stort land med en stor ekonomi. Och varför trycks nya sedlar och mynt i samhället om vi inte använder kontanter?

Karin Haxner

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel