Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föreningsliv: SPF Utrikes Hammerdal

I dag var det Lösa Boliners tur att underhålla SPF Utrikes Hammerdal. 35 personer kom till månadsmötet i PRO-lokalen.

Annons

Först blev det information om vad som har hänt och vad som händer – det är kanske inte så roligt för alla, därför kom informationen först.

Styrelsekonferens i Strömsund, ledd av SPF-distriktet, den 9 november. Samtliga styrelseledamöter och kommittéer är inbjudna.

Den 10 november håller distriktet i en information och uppdatering för medlemsregisteransvariga och för hemsidesansvariga i Jämtland.

Den 7 november är styrelseledamöter och programansvariga inbjudna till en kväll i Strömsund av kommunens kultursamordnare. Mötet handlar om kultur av alla de slag: musik, föreläsningar, hantverk med mera.

I början av oktober ordnade PRO i samarbete med SPF en info om de nybyggnationer som kommer att äga rum i Hammerdal. Det kommer att byggas hyreslägenheter i centrala Hammerdal.

En cirkel i släktforskning i Strömsund kommer att starta i november med redan många anmälda. Greven av Lorås, Nils-Bertil Nilsson, kommer att leda den. Om intresse finns kommer cirkeln fortsätta i januari.

SPF har fått en inbjudan till Östersundsrevyn i januari till rabatterat pris. En anmälningslista skickades runt.

Ordförande Karin Haxner visade hur hemsidan ser ut numera. Efter många försök och misslyckanden (systemet är nytt och kräver att man har oändligt tålamod!) har äntligen utvecklingen gått framåt och det är ganska lätt att åstadkomma vettig information på hemsidan. Men det har varit väldigt segt!

Till sist kunde Lösa Boliner komma loss! Och de gjorde de med besked! De spelade blandat – jazz och visor – en kaférepertoar, som föll alla väl i smaken. Många musikstycken som vi kände igen. De var mycket proffsiga och hade en enorm spelglädje som smittade av sig.

Lösa Boliner är en tjejgrupp som består av Ulla Wessling, kontrabas och durspel, Lena Wikström, piano och Anna-Sofia Pärsdotter, klarinett och sång. De har alla rötter i Hammerdal med omnejd.

Naturligtvis var det gott fika som bjöds.

Till sist lotterier med diverse olika vinster.

Ordförande tackade Lösa Boliner för en underbar konsert och köket för deras insats. Sedan gick var och en till sitt i höstens första snöblask.

Karin Haxner

Annons