Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: SPF Utrikes Hammerdal

44 personer, inklusive musikanter, dök upp när SPF Utrikes hade årsmöte.

Mötet öppnades av ordförande Karin Haxner, som hälsade alla välkomna. Därefter trädde Gunvor Lindmark fram och genomförde parentationen. Inga medlemmar hade gått bort under 2019. I stället tände Gunvor ett ljus för alla närvarande och höll ett vackert tal till mötesdeltagarna.

Därefter valdes vår gäst, hammerdalsbördige Arne Jacobsson, till ordförande för årsmötet. Till sekreterare valdes Bo Hemmingsson.

Alla årsmötesförhandlingar genomfördes smidigt och styrelsen ser ut så här: Ordförande Karin Haxner, vice ordförande Bo Hemmingsson, sekreterare Karin Haxner, kassör Anita Andersson, ledamöter Gun Färdvall, Karin Pålsson, Marianne Eriksson och Gunvor Lindmark. Valberedare är Rolf Skoglund och Per-Åke Andersson.

Årsmötet godkände också det förslag som styrelsen hade framlagt om lokala stadgar för SPF Utrikes Hammerdal.

Ordförande berättade också, att föreningen i fortsättningen på prov inte kommer att annonsera i de lokala tidningarna utan förlita sig på SMS-utskick, e-post till medlemmarna och annonsering på SPF Utrikes hemsida, plus affischering på ICA i närområdet om kommande arrangemang.

Efter kaloriintag i form av en mycket god laxpaj, kaffe och kaka kom vår specialinbjudne gäst Arne till tals. Han berättade om sin uppväxt i Ede, Hammerdal och hur han vidare från gymnasiet tog sig till universitetsstudier i Linköping. Där halkade han in på patent, affärsutveckling och affärsstrategier, en nisch som inte fanns förut. Han påpekade att ett företags möjlighet att leva vidare, framför allt i kristider, beror bland annat på dess patenträttigheter.

Med en start i produktutveckling kom han vidare in på patent- och affärsutveckling inom bilindustrin och arbetade därefter som patentkonsult på några av Sveriges stora patentfirmor. Han har även jobbat en del utomlands och då oftast i USA. På senare år har han återvänt till Linköpings Universitet för att hjälpa forskare kommersialisera sina forskningsresultat. Att systematiskt skapa nya företag baserat på forskningsresultat/idéer är en förhållandevis ny bransch i Sverige och fortfarande i sin linda.

Arne påpekade att det var mycket roligt att tala för SPF och att återse sin ungdoms lärare, föreningskamrater och flera av sina kamraters föräldrar.

Köket tackades för de goda laxpajerna. Musikerna (Lilian Klingbjer, Pelle Stjernström, Sven-Ivar Henriksson, Tor Edelsvärd och Björn Gradin) fick var sin tulpanbukett för att de så troget ställer upp och spelar på Utrikes sammankomster.

Särskilt tack med en blombukett riktades till Elsa Andersson för att styrelsen kan ha sina möten i hennes hem. Årsmötessekreteraren Bo Hemmingsson fick också en tulpanbukett, liksom Inger Jönsson som troget sätter upp affischer i Hammerdal om kommande event.

Slutligen fick också vår gäst Arne en stor ost- och fruktkorg som tack för hans insats på mötet.

Sista punkten på årsmötet blev som vanligt lotteriet, där några vann mycket och andra blev utan.

Karin Haxner

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel