Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föreningsliv: SPF Utrikes Hammerdal

Just på luciadagen samlades SPF:are i Hammerdals PRO-lokal för att äta julbord och njuta av ett luciatåg. Vi var 56 gäster.

Annons

Det var mycket förberedelser, för SPF Utrikes bjöd på hemlagat julbord. (Det ingår som medlemsförmån att vi får julbordet gratis.) Många var engagerade i att handla allt inför att grava lax, griljera skinka, laga Jansson, steka köttbullar, koka sötost… Dagen före samlades några för att duka och dekorera borden och skala potatis. Totalt säkert en 8-timmars arbetsdag för cirka tio personer, kanske mer. Maskineriet fungerade! Logistiken fungerade! Tack alla inblandade för att det gick så bra. Helt fantastiskt! Dagen inleddes med

ett luciatåg från förskolan där nio barn i femårsåldern uppträdde och sjöng julsånger av hjärtans lust. Nästan alla flickorna var lucia och de var bedårande söta. De avslutade med en bugning till publiken. (Barnen fick mersmak av detta och sjöng hela vägen tillbaka till förskolan och gick dessutom till de yngre barnen och fortsatte att sjunga!)

Därefter gick SPF:arna loss på julbordet som smakade mycket, mycket gott.

Mellan varven spelade Lilian Klingbjer and her all stars – Pelle Stjernström, Tore Edelsvärd och Carleric Johansson julmelodier vi alla minns. Och många sjöng med!

Julkalaset avslutades med julklappsutdelning/lotteri. Alla paket var vackert inslagna – ingen kunde välja ut något extra, det var bara att ta ett paket.

Det var ett hejdundrande bra kalas!

Karin Haxner

Annons