Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: SPF Sveg

SPF Sveg har haft sitt första månadsmöte efter sommaruppehållet. Mötet var i vanlig ordning välbesökt och ordförande hälsade cirka 85 medlemmar välkomna. Ett uppskattat inslag var att miljö- och byggnämndens ordförande Lars-Gunnar Nordlander hade inbjudits till mötet. Han informerade om planen för infarten till Sveg. Det är inte klart när planändringen kommer att genomföras. Därefter var det möjligt för medlemmarna att komma med frågor till honom. Han svarade på frågor bland annat gällande Attefallshus, bostadsbristen i Sveg och trygghetsboende.

Det informerades om att en hjälpmedelsmässa kommer att äga rum 2 oktober på Folkets hus. Mässan handlar om att kunna leva och bo i glesbygd. Den som besöker mässan, kan få köpa lunch till subventionerat pris. Rolf Emanuelsson kommer att medverka vid mässan och det kommer även tjänstemän från kommunen att göra.

Rådet för pensionärer och funktionshindrade håller nästa möte 29 september. Rolf Emanuelsson uppmanade medlemmarna att vara behjälpliga och komma med ärenden till honom.

En grupp bestående av tre medlemmar utsågs att leta en ny lokal för föreningen då lokalen i Romahuset blir kostsam i längden. Den 1 oktober är det öppet hus i denna lokal.

En resa har gjorts i sommar till Jamtli när det var pensionärernas dag. Resan till Skärså fick ställas in då det var för få anmälda. Ett förslag var även att det bildas en rese- eller utbildningskommitté då det är svårt att jobba ensam med de frågorna. Lotter såldes med fina vinster. En av de fina vinsterna var en hink med lingon som hade skänkts till lotteriet.

Britt Fohlin meddelade att Röda korset och Migrationsverket ska ha en informationsdag söndagen den 28 september på Församlingshemmet i Sveg. Klockan 10-12 ska Röda korset reda ut skillnaden mellan kvotflyktingar och invandrare. Klockan 13 kommer Maj-Britt Halvarsson, samordnare vid Migrationsverket i Sveg. Besökarna blir bjudna på lunch.