Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: SPF Sveg

SPF hade månadsmöte 5 maj. Det var sista mötet innan sommaruppehållet. Mötet inramades av vacker sång och musik utförd av Elis Karlsson från Lillhärdal.

Ordförande hälsade så många som cirka 125 medlemmar välkomna. Det var glädjande att det var så många som kom och trotsade det kyliga vårvädret.

Det meddelades att SPF:s tombola startar 1 juli. Det efterlystes flera, som kunde hjälpa till med tombolan. Då det ännu fattas vinster meddelade Maj-Lis Lagus att hon fanns i lokalen i Romahuset och tog emot vinster 21 maj. Det är motionsdans sista helgen i maj i Ljusnedal och det kommer att anordnas en dansbuss dit.

Rolf Emanuelsson uppmanade medlemmarna att höra av sig med synpunkter till HRPF (Härjedalens råd för pensionärer och funktionsnedsatta). Han är representant för SPF i rådet.

Ordföranden meddelade att Ica bjuder in pensionärerna på fika och dans på Storön 15 juni klockan 15-18 eftersom man firar 50-årsjubileum.

Agneta Jönsson, som är reseansvarig, informerade om olika resor som planeras till sommaren. Hon meddelade även att det blir en kväll med vinprovning.

Trafikombudet Jan-Erik Larsson har påpekat för polisen i Sveg att det brukar parkeras uppe på trottoarerna i köpingen och att det då blir svårt för funktionshindrade att ta sig fram med rullstolar.

Mötet avslutades med att medlemmarna bjöds på vårsallad, kaffe och kaka. Vinster delades ut till dem som hade turen att ha en vinstlott.

Ingrid Östlund