Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: SPF Stugun-Borgvattnet

Efter mer än sex månaders karantän och mötesstopp kunde medlemmarna i Stugun-Borgvattnets SPF-förening, måndagen den 21 september, träffas för att med avstånd och respekt för alla säkerhetsföreskrifter tillsammans äta surströmming.

Miljön var den bästa möjliga. Vi, 20 förväntansfulla SPF-are samlades hos Eva Westberg på Färjestans gård i Eriksberg. Här har Eva och hennes familj byggt upp en oas som välkomnar gäster med allt vad man kan önska. Vackra planteringar, grönsaksodlingar – man bara häpnar över allt som växer samt hönor och betande får. Ute- och inomhusservering, allt efter gästernas önskemål. Bakverk, soppor och andra lunchrätter. Möjlighet finns att här hålla kalas eller beställa catering.

Den här gången var det alltså surströmming med alla tillbehör, som stod på menyn. Eva tog emot oss och visade oss till den timrade logen nere mot Indalsälven. Här brann en brasa välkomnande och vi bänkade oss i värmen. Skönt att komma in efter snålblåsten ute.

SPF-ordförande Johnna Christensen inledde träffen med att berätta om vilka aktiviteter som blivit inställda eller som framflyttats. Till exempel kommer vi att kunna få se filmer från hembygden, något många ser fram emot – bara coronan avtar. Johnna passade också på att boka in oss för en jultallrik hos Eva under adventstiden. Med allas bifall. En ny medlem hälsades välkommen och ytterligare en person vill bli medlem i vår förening. Roligt!

Eva bjöd bord för bord att ta för sig av allt gott framdukat på en vacker gammal chiffonjé. Här fanns rensad och orensad strömming, mandelpotatis, créme fraiche, lök, tomater, hårt och mjukt tunnbröd, smör och ost. Och så kaffe och nybakad kaka. Allt man kunde önska.

Det fanns så mycket att samtala om efter det långa uppehållet. Ingen ville gå hem. Så som det ska vara på en lyckad tillställning.

Birgit Wall

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel