Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: SPF Seniorernas DM i boule

SPF Seniorernas DM i boule avgjordes på Stenhammarens grusplan i Mattmar lördagen den 22 augusti.

I strålande sol hade 12 lag anmält sig till spel där spelordningen tillämpades efter monradsystemet. Efter tre spel per lag serverades en välbehövlig och välsmakande lunch . Därefter fortsatte spelandet och till semifinalerna kvalificerade sig lagen Frösön 1, Vattudalen 3, Östersund och Västra Storsjöbygden 2.

Efter spännande kvalificeringsspel stod så finalen mellan lag Östersund och lag Frösön 1, där lag Östersund efter dramatiska svängningar i spelet slutligen kunde sätta vinnarklotet. Lag Västra Storsjöbygden 2 kunde inte försvara DM-titeln för tredje gången och därmed inte för tredje gången erövra vandringspriset, utan fick nöja sig med tredje plats. Prisutdelningen förrättades av SPF:s distriktsordförande Göte W Swén.

Swén som dessutom riktade ett stort tack till arrangörerna för en väl genomför tävlingsdag med perfekta banförhållanden och inte minst förplägnaden, som i SPF:s regi ombesörjdes av Inga-Britt Antonsson, Karin Jakobsson, Aina Nyhlén och Margit Hallström. Janne Högdin harangerades för sina insatser för boulen och som han nu lämnar.

Fina vinster till lotterier hade skänkts och särskilt uppskattades Ewa Toressons egentillverkade fat i gjuteriteknik.

Resultat:

1. Östersund (Leif Andersson, Marita Westlund och Kent Staaf)

2. Frösön 1 (Inger Esvall, Sölve Staaf, Uno Esvall)

3. Västra Storsjöbygden 2 (Marianne Staaf, Ann-Margreth Kvist, Roland Johansson)

Lördagen den 15 augusti genomförde SPF Västra Storsjöbygden på Stenhammarens grusplan Hammarslaget, en propagandatävling för boulespel öppen för alla. Tävlingen blev också en förövning inför det kommande DM. Tävlingen hade lockat tio lag med 28 spelare.

Resultat:

1. Jonas Staaf, Patrik Hellqvist, 3+16

2. Marianne Staaf, Ann-Margret Kvist, Roland Johansson, 2+9

3. Pelle Borgh, Tord Woxlägd, Gunnar Alenius, 2+6

Ann-Chatrin Nilsson, Arne Nilsson, Tage Eriksson, 2+ 6