Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: SPF Seniorernas bridge-DM

Den 17 september var det dags för årets DM-spel för SPF seniorerna. Tävlingen hölls i bridgehallen på Skiftesvägen i Östersund och med den erfarne tävlingsledaren Göran Kullberg som höll ordning. Årets startfält var större än tidigare år och bland de tävlande fanns även SPF-distriktets ordförande, Anders Granbom.

Bridge är ett kortspel där det gäller att med budgivning och spel ge rätt information till sin partner, så att paret kommer i rätt kontrakt och kan ta hem spelet. Årets startfält bestod av sju par med mycket varierande erfarenheter, allt från mångårigt spelande till att kvällens spel var en premiär. Frågan var därmed om erfarenhet eller ren tur skulle ge seger.

Tävlingen omfattade 24 brickor, uppdelade i åtta ronder med avbrott halvvägs för välbehövlig kaffepaus och taktiksnack. Efter varje rond redovisades resultat som ena gången kunde väcka visst hopp om seger/bra placering för att efter nästa rond grusa den förhoppningen. Denna känslomässiga berg- och dalbana drabbade dock inte alla.

När de 24 brickorna var spelade kunde konstateras att erfarenhet och ett bra samspel med partnern och kanske lite tur, varit det vinnande konceptet. Eva Ekendahl och Monica Näs kammade hem segern, Göran Kullberg och Ove Woxlägd kom tvåa och Margareta Sjöberg och Evy Melander tog tredjeplatsen.

Tävlingen avslutades på sedvanligt sätt med prisutdelning. De tre paren gratulerades med presentkort samt att få åka till Uppsala och representera distriktet på SPF:s förbundsmästerskap. Ovan nämnda vinnare samt paret på tredje plats antog utmaningen att åka och delta i nämnda tävling och vi övriga önskade lycka till!

Majvor Enström

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel