Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: SPF Seniorerna Vattudalen

SPF Vattudalens februarimöte började med att Peter Filén, vd för det nybildade företaget Attacus Stomsystem, informerade om dess verksamhet. I bolaget ingår SCF Betongelement, Attacus Betonghus och Attacus Trähus i Strömsunds kommun och ett företag i Småland.

Det nya bolaget erbjuder helhetslösningar för modernt byggande i trä och betong. Företaget är ett av landets större prefabföretag med cirka 300 anställda. Leveranser och byggande sker främst till Mälardalen. SCF Betongelement har bland annat levererat fasadelementen till Norra tornen i Vasastaden, Stockholm och byggandet av Kista Tower, som är Stockholms högsta bostadshus, 120 meter högt.

Efter detta intressanta föredrag var det dags för fikarast och passande nog i februari månad blev det semlor till kaffet. Dessutom fick deltagarna ta sig an ett quiz författat av Pia Backman och Marie-Louise Oscarsson. Tre priser delades ut i form av trisslotter. Ett uppskattat inslag.

För underhållningen efter kaffet stod pianisten Stefan Widmark. Han tog med oss på en musikalisk resa i tid och rum, där några av den klassiska pianomusikens mest omtyckta stycken presenterades. Musiken varvades med historier och anekdoter om bland annat Mozarts, Beethovens, Chopins och Peterson-Bergers liv. Till varje musikstycke visades även stämningsfulla bildspel. Ett fantastiskt framförande.

Innan mötet avslutades skedde några dragningar, bland annat på aktivitetsrapporterna, brödlotteriet och på inträdesbiljetterna.

Ordförande Sola Mårtensson påminde om resan till Botvidgänget i Föllinge den 27 juni och fisketävlingen vid Skalbäcksstugan den 26 mars.

Han inbjöd även alla till nästa månadsmöte den 24 mars. Då kommer Richard Persson, Strömsunds kommun och informerar om säkerhetsfrågor och Hästskoteatern presenterar "Nybyggarna Erik och Ester i Lappskatteland".

Inga-Brith Nilsson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel