Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: SPF Seniorerna Vattudalen

Ett riktigt kalas blev det när föreningen firade sitt 40-årsjubileum på Folkets Hus i Strömsund den 26 november. Cirka 120 medlemmar hade hörsammat inbjudan till festen. Den hade även gått till SPF Utrikes, SPF-distriktet och PRO Strömsund. De var också representerade.

Först på programmet var gruppen FyrJuligen från Östersund, bestående av Jan Löfgren, Anna Brandt, Henric Hallberg och Astrid Åslin. Astrid är före detta Strömsundsbo. De spred en fin julstämning med stämsång i många olika stilar. Deras repertoar innehöll både kända och mindre kända julsånger, och allt framförde de akustiskt och det bidrog mycket till den rätta stämningen. I det de framförde fanns bland annat Julbocken, Tomten, Lucia och även Stilla Natt.

Efter den fina underhållningen gav ordförande Sola Mårtensson en bra redogörelse över de 40 år som föreningen har verkat. Föreningen startades den 11 oktober 1979 med P.A Eriksson, Folke Strömberg, Anton Andrée, Rut Lundin och Anne-Marie Rothof i styrelsen och 18 medlemmar. 1983 hade antalet ökat till 86 medlemmar och vid föreningens 30-årsjubileum 2009 var antalet 152. I dag har föreningen 268 medlemmar.

1987 valdes Solveig Göransson till ordförande. Sedan var Ingemar Fogelström ordförande till 2009 då Sola blev vald.

Föreningens verksamhet har under alla år varit att ordna trevliga sammankomster, intressanta resor, roliga studiecirklar och viktiga friskvårdsaktiviteter.

Äldsta medlemmen vid dagens jubileum var Pia Backman, som blev medlem redan 1993. 1997 valdes hon till vice ordförande och var det i många år. Pia har sedan dess haft många olika uppdrag i föreningen. Ordförande Sola uppmärksammade henne med blommor och en varm applåd fick hon av festdeltagarna.

Sedan var det dags lite förplägnad som bestod av en trerätters middag som serverades av Nordicas personal. Dukningen hade SPF:s serveringsgrupp skött med bravur. En förträfflig anrättning.

Innan mötet avslutades företogs dragning på cyklandet under sommaren. Och för att hedra avlidne Kjell Edman läste Sola upp några dikter som Kjell, Inger Svanberg och Maj-Christin Reinemyr hade skrivit och lagt i lådan vid vägen mot Bredkälen.

Till sist pålyste Sola om revyresan till Östersund den 24 januari och att årsmötet hålls den 28 januari.

Inga-Brith Nilsson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel