Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: SPF Seniorerna Vattudalen

Hälsa och välmående var temat vid mötet som SPF Vattudalen hade den 29 oktober. Cirka 70 medlemmar var samlade i Församlingshemmet i Strömsund.

Dietist Anna-Britta Wiktorsson från Östersund inledde mötet med att prata om matens betydelse för oss äldre. Rätt mat ger både livskvalitet och balans. Måltidsordningen är viktig att hålla på och den ska vara näringstät och man ska låta maten få en guldkant. Proteinet är väldigt viktigt för äldre och även vitamin D och kalcium. Förutom bra mat är rörelser viktiga. Hon avslutade sitt anförande med att man ska äta det som man tycker om.

Efter detta hälsosamma föredrag var det gott med kaffe och en god smörgås som gick i stil med dagens ämne.

Sedan fortsatte vårt välmående i form av musik och sång. Det sköttes av Trebadurerna, med Inga-Lill, fiol och Sven-Olof, sång och gitarr. Deras repertoar var varierande från jämtländska kärleksvisor, folkmusik, schlagers till klassiskt. Som slutnummer framförde Inga-Lill på fiol, Vittorio Montis, Czardas. Vilken final!

Som fjärde punkt på dagens tema stod Ulrika och Ludvig för att informera om hur viktigt det är att ha bra skor, nu när vintern nalkas och halkan kommer. De framhöll särskilt Icebug-skor.

Innan mötet avslutades inbjöd ordförande Sola Mårtensson till sopplunch den 7 november i Församlingshemmet och till föreningens 40-årsjubileum den 26 november på Folkets Hus, med trerätters middag och underhållning av Fyr Juligen.

Inga-Brith Nilsson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel