Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: SPF Seniorerna Vattudalen

Innan höstens begivenheter börjar har medlemmarna i SPF Vattudalen redan gjort många roliga saker under sommaren.

På försommaren var SPF Vattudalen representerad på distriktsmästerskap i golf, genom Urban Olofsson, Gunnar Nyström och Roland Bredin. Det var nytt för oss och stor glädje för föreningen att vara med i sådana sammanhang.

Den 29 juni fylldes en buss med 50 glada pensionärer och resan gick till Föllinge, för att se Botvidsgängets sommarfars "Vattnet har gått." En trevlig dag och som vanligt med detta gäng blev det många glada skratt under dagen.

Den 3 augusti var det dags att hjälpa Strömsunds cruisingklubb med deras träff på Ströms hembygdsgård. Cirka 25 medlemmar bistod med att bland annat servera fika och sälja varmkorv. Ett samarbete som pågått under flera år. Som tack för hjälpen blir SPF-medlemmarna bjudna att åka med vid deras torsdagsutflykter.

Den 13 augusti samlades cirka 50 medlemmar vid kyrkan i Strömsund för att göra den andra sommarresan. Färden gick först till Östersund med buss, sedan med ångbåten m/s Thomée till Verkön. På Verkö slott intogs en storartad lunchbuffé med många olika rätter. Efter lunchen berättade nuvarande ägare Per-Åke Wahlund mycket intressant sätt historien om tillkomsten av Verkö slott.

Glada och belåtna var alla då de gick ombord på båten för hemfärd.

Vädret var inte det bästa möjliga från morgonen, men blev bättre och bättre framöver dagen och väldigt fint ute på Verkön och Storsjön.

Ett stort tack ska riktas till Berit Ericsson och Anna-Märta Strömgren i resekommittén för allt arbete de lägger ner för föreningen och att många får komma ut på trevligheter.

Boulespelandet har pågått under hela sommaren och det har utmynnat i att hela tre lag kommer att spela i distriktsmästerskapet i Mattmar.

Man kan konstatera att pensionärerna är ett aktivt folk.

Inga-Brith Nilsson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel