Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föreningsliv: SPF Seniorerna Vattudalen

Annons

April månads aktiviteter för SPF Vattudalen började med att ett antal medlemmar anordnade en sopplunch den 4 april i Församlingshemmet, Strömsund.

Alla ingredienser till soppan med tillhörande bröd var skänkta av medlemmarna och även vinsterna till lotteriet var hembakat. 3.370 kronor inkom vid lunchen och allt lämnades till Svenska kyrkans diakoni i pastoratet. Nästan 50 personer besökte lunchen.

På lördag den 13 april ställde några SPF:are upp och hjälpte till vid Cool Candys uppträdande på Folkets Hus, med att sälja biljetter och servera kaffe och varmkorv. Pigga pensionärer i SPF!

Den 23 april var det dags för månadsmöte. Trots det soliga vårvädret var det ett 50-tal som infann sig i Församlingshemmet.

Strömsundsfödde Jim Edelsvärd, som idag är registrerad mäklare hos Storsjömäklarna i Östersund, var inbjuden. Han redogjorde för och gav tips på vad man bör tänka på och göra vid en bostadsförsäljning. En mycket nyttig information var det.

Efter föredragningen serverades goda smörgåsar, kaffe och te.

Sedan blev det sång och musik. Anna Ericsson hade författat ett melodiquiz som besökarna skulle lösa. Sånggruppen sjöng nio sånger med ackompanjemang av Kurt Ericsson på flygel och Alf Redelöv på gitarr. Anna ställde en fråga om en bokstav vid varje sång och dessa skulle bilda ett ord i tiden. Quizet var tydligen svårt, men till slut fanns det några som kunde svaret "Tussilago" och som fick dela på tre trisslotter.

Innan mötet avslutades inbjöd ordförande Sola Mårtensson till möte med Swedbank den 15 maj på Församlingshemmet.

Han påminde även om nästa månadsmöte, som blir den 28 maj nere på Ströms hembygdsgård.

Inga-Brith Nilsson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel
Annons