Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: SPF Seniorerna Västra Storsjöbygden

Torsdagen den 21 november höll föreningen sitt medlemsmöte på St Annagården i Mattmar. Ordförande Arne Nilsson hälsade välkommen till 44 anmälda medlemmar och till gästen Anton Olofsson från Juristkompaniet.

Anton Olofsson hade bjudits in för att ge en översiktlig information om Framtidsfullmakter.

Framtidsfullmakt är ett instrument som infördes 1 juli 2017. Finns legal företrädare, god man eller förvaltare inom samma område diskvalificeras framtidsfullmakten. Syftet med fullmakten är att skriva ett dokument, som bevittnas av två vittnen, och ger en person (fullmakthavare) rätt att sköta annan persons privata och ekonomiska angelägenheter. Framtidsfullmakten börjar gälla när personen som lämnat fullmakten drabbas av bestående ohälsa och det är då fullmakthavaren som avgör när detta inträffar.

Framtidsfullmakten upphör inte med automatik om fullmaktsgivaren avlider. För att fullmakten skall upphöra vid dödsfall skall detta särskilt framgå i dokumentet.

Mötet avrundades med sedvanlig lotteriförsäljning med fina vinster, och ett stort tack riktades till Anton Olofsson för en intressant information, och till Ann-Chatrin och Arne som stod för förplägnaden.

Sölve Madsén

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel