Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: SPF Seniorerna Västra Storsjöbygden

SPF Seniorerna Västra Storsjöbygden genomförde den 30 augusti 2014 års DM i boule för Jämtlandsdistriktet. De 12 lagen började dagen med kostförstärkning i form av "måranskaffe" i Stenhammarens bygdegård. Därefter spelades tre kvalificeringsomgångar på den för ändamålet iordninggjorda grusplanen vid Hammarn.

Efter lunch på bygdegården spelades slutspelet, och efter utslagsomgångar stod återigen förra årets finalister mot varandra. Efter en oförglömlig final var åter Västra Storsjöbygdens lag med Marianne Staaf, Ann-Margret Kvist och Roland Johansson segrare. Östersundslaget med Kenth Staaf, Bengt Abrahamsson och Leif Andersson gjorde tappert motstånd och ledde i början klart men Storsjöbygdens lag gnetade på och kunde så småningom vinna. En spännande final i publikens smak!

Vattudalens lag med Ulla Erixon, Berit Eriksson och Bernth Nygren tog bronsmedaljen genom att nå bättre slutresultat än Storsjöbygdens äldre veteraner Kalle i OlPers (91), Holger Appelnäs (88) och Arne Nilsson (71) som blev fjärde lag.

Distriktsordförande Göte Swén förrättade prisutdelning och passade på att ge oss information om diverse frågor som berör oss.

Alla tävlande och funktionärer var nöjda med dagen och vi ser fram emot att träffas igen nästa år på samma plats.

Janne Högdin