Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: SPF Seniorerna Sveg

SPF Seniorerna Sveg har hållit årsmöte den 18 mars. Det var en liten skara medlemmar, som ordförande Rolf Byqvist välkomnade.

Mötet inleddes med ljuständning och en tyst minut. Gunvor Jansson läste dikten ”Inre resor” skriven av Anders Caringer.

Till ordförande för årsmötet valdes Märit Eriksdotter och till sekreterare Ingrid Östlund.

Av verksamhetsberättelsen framgick att antalet medlemmar under året uppgått till 336 stycken. Styrelsen har haft fem styrelsemöten och fyra månadsmöten. Vid månadsmötena har det i genomsnitt deltagit 53 medlemmar. I maj intog medlemmarna en subventionerad lunch på Restaurang Mysoxen. Lunchen var välbesökt med 74 gäster. Roland Savgård underhöll under lunchen med sång. Likaså var årets julbord välbesökt med 70 medlemmar. Då spelade bandet Cultz. Vid årets första månadsmöte underhöll Optimisterna med sång och för musiken svarade Rolf Byqvist, Stefan Åslund, Rolf Olsson och Jan-Inge Persson.

Det har inbjudits föreläsare vid några månadsmöten. Optiker Madelene Hedh informerade om olika ögonsjukdomar vid aprilmötet och medlemmarna fick tillfälle att ställa frågor till henne. Vid septembermötet var Pärra Jönsson från Räddningstjänsten inbjuden. Han berättade om bränderna, som hade härjat sommaren innan och vi fick en information om hur Jämtlands Räddningstjänstförbund är upplagt. Vid oktobermötet informerade Lars-Gunnar Nordlander, socialutskottets ordförande i kommunen, om hur läget ser ut inom äldreomsorgen.

Det har även ordnats studiebesök samt en pubafton.

Agneta Jönsson och Anita Westfält, reseansvarig respektive utbildningsansvarig, har sagt upp sig från sina uppdrag.

Ett varmt tack framfördes i verksamhetsberättelsen till de funktionärer, som hjälpt till vid olika aktiviteter samt ett tack till damerna, som sett till att medlemmarna fått fika vid varje månadsmöte och ett tack till de som hjälpt till med lotteriverksamheten.

Den ekonomiska redovisningen föredrogs av kassör Stefan Åslund, som konstaterade att föreningens ekonomi är god. Revisionsberättelsen lästes upp och godkändes. Styrelsen beviljades ansvarsfrihet.

Märit Eriksdotter kommer att representera föreningen i HRPF (Härjedalens råd för pensionärer och funktionshindrade). Till suppleant har Gunvor Jansson valts.

Några andra val hade inte gjorts inför årsmötet.

Ordförande för SPF i Sveg har under året tagit upp på månadsmötena att det är svårt att få några av medlemmarna motiverade att ingå i styrelsen och i valberedningen.

Han meddelade även att han inte ställer upp på omval till ordförande. Ett extra möte kommer att hållas till hösten för att se om det går att få ihop en styrelse och en valberedning.

Ingrid Östlund

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel