Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: SPF Seniorerna Östersund

SPF Seniorerna Östersund har inte haft något månadsmöte inomhus på drygt ett och ett halvt år på grund av pandemin.

Under sommaren och början på hösten har det genomförts en populär aktivitet med namnet ”Lär känna din stad”. Vi har importerat denna idé från SPF Seniorerna Hudiksvall. Styrelseledamöterna Sven-Olof Andersson och Yngve Sundien har tagit bilder på olika platser i ett geografiskt område i Östersund. De har haft värdefull hjälp av Gunilla Nilsson Edler. Karta och bilder har delats ut till de som varit intresserade av en promenad för att söka upp dessa platser.

I samband med surströmmingslunchen/årsmötet den 27 augusti lottades trisslotter ut bland de som deltagit i del 1. I del 2 som pågick till och med den 15 september lottades trisslotter ut vid månadsmötet i travets totohall den 20 september.

Vid månadsmötet medverkade Gunilla Nilsson Edler med en intressant genomgång av de platser som fanns på de båda promenadernas bilder. Gunilla har en stor kunskap om de byggnader med mera, som finns i Östersund.

Vid månadsmötet medverkade även Göran Lind från Veterankraft som hade värdefulla tips om hur det går att få bra hjälp med olika saker och ting.

Styrelsen beslutade att bjuda på fika och de pengar som kom in som ”betalning” kommer att sändas till Världens Barn.

Före månadsmötet hade styrelsen konstituerande sammanträde. Vid årsmötet omvaldes Per Söderberg till ordförande. Styrelsen utsåg Martin Rolén till vice ordförande, Sven-Olof Andersson - sekreterare, Ann-Marie Blomqvist - kassör, Görel Hansebo - folkhälsoansvarig och rekryteringsansvarig, Iréne Westberg - utbildningsansvarig, Majbritt Ellebrink - reseansvarig och Yngve Sundien - aktivitetsansvarig. Margaretha Mooe Helleren representerar föreningen i KPR 2019-2022.

Vid årsmötet utsågs Thomas Gutke till trafiksäkerhetsansvarig.

Bouleverksamheten har pågått utomhus och från och med den 24 september blir det spel i boulehallen. Stavgång och cykeltur arrangeras den 28 september med start i Badhusparken. Nästa månadsmöte blir måndag 11 oktober - då informerar Glaukomföreningen och Seniornet. Vi samarbetar med SV.

Per Söderberg

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel