Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: SPF seniorerna Östersund

SPF seniorerna Östersund har som de flesta andra pensionärsföreningar fått ställa in arrangemang - månadsmöten och resor under mars-juni.

Folkhälsomyndigheten klargjorde att utomhusaktiviteter är bra om man håller avstånd och följer utfärdade riktlinjer - ”spela gärna boule o krocket” var rådet från FHM. Det har gjort att boule har startat upp på Björkbackas banor - tre fredagar har lockat ett 20-tal per gång.

Stavgång och cykelturer är andra aktiviteter som kan vara lämpliga och nu har föreningen bjudit in till Badhusparken under två måndagar.

På måndagen kunde samlingen ske vid Östersunds enda fungerande fontän som nu är i gång! Jämtbälgen hade ställt upp med en grupp som spelade härliga låtar. Iréne Westberg tågade iväg med stavgruppen och Per Söderberg cyklade iväg mot Semsån med den gruppen.

Efter cirka 50 minuter var alla tillbaka och föreningen bjöd på glass som passade bra i det varma sommarvädret.

Medlemmarna diskuterade bland annat de stängda toaletterna i Västra Station, att scenen i Badhusparken används så lite och avsaknaden av schackpjäserna till schackrutorna.

Nu blir det en måndag till med stavgång och cykling den 29 juni. Redan på fredag den 26 juni är det boule. Det är viktigt att komma ut!

Per Söderberg

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel