Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: SPF Seniorerna Östersund

SPF Seniorerna Östersund tog emot Folkhälsomyndighetens råd och inbjöd medlemmar till boule.

Sedan två och en halv månad tillbaka har all verksamhet inom SPF Seniorerna Östersund varit inställd. Det har gällt månadsmöten i mars, april och maj samt den planerade buss/båtresan till Ulvön.

Även bowling och boule har ställts in. För några dagar sedan tog Olle Bengard - bouleentusiast - kontakt med ordförande Per Söderberg och informerade om den uppfattning som folkhälsomyndigheten redovisat, ”utomhusaktiviteter är okej för 70-plussare - till exempel boule”, om man håller avstånd och följer övriga riktlinjer. Efter kontakt med ÖBK:s ordförande Solbritt Eidenby gick det ut ett meddelande till medlemmarna i SPF Seniorerna Östersund om att "vi startar upp" boule på fredag på banorna i Björkbacka med tydliga instruktioner om avstånd med mera.

Intresset var stort - 21 medlemmar mötte upp och det fungerade bra. Deltagarna tyckte att det var kul att komma ut till denna typ av motion och samvaro. Tre omgångar spelades och det klargjordes att det blir en fortsättning nästa fredag.

Per Söderberg

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel