Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: SPF Seniorerna Östersund

Måndag 24 februari hade cirka 100 medlemmar mött upp till årsmöte med SPF Seniorerna Östersunds på Gamla Teatern. Ordförande Per Söderberg inledde traditionsenligt årsmötet med en resumé av fjolårets verksamhet på rim, enligt nedan.

"Ett verksamhetsår har vi åter att redovisa för er alla. Det är bra att så många kommer när vi till aktiviteter kalla.

Vi började i januari med dansmusik med Tommy A och Karin H. ”Kan man älska nån på avstånd” är en låt som man gärna lyssnar på.

Att resa österut är intressant och det har många andra gjort. Till Birsta arrangerade vi en bussresa och det gick som smort.

Vid årsmötet förra året gick mötesförhandlingarna snabbt otroligt. Anders och Bengt Eric bjöd på ”en afton i moll - förvånansvärt roligt”.

I mars blev det information om det som händer ännu längre österut. Tage Levin informerade om Tema Thailand - där har han varit förut.

I april var det intressanta bilder - Jan Andersson visade och berättade. Veteranorkestern bjöd på härlig musik så att det i benen "sprättade".

20 maj arrangerade Martin Rolén en givande bussresa i västerled. Till Trangia, hembygdsgård i Mattmar, Undersåker, Åre och Duved.

I juni var det stadens byggnader och händelser som torgfördes. Jim Hedlund har en god berättarkonst även om inte allt hördes.

12 juli var det en bussresa till Ångermanland - Hoting och trav tillsammans med Östersundstravet och Ångermanlands gille bar det av.

Traditionen är viktig och surströmming vi åt tillsammans med Frösön. Lars Håkans bjöd på underhållning och eftermiddagen var riktigt skön.

Vi hade 320 åhörare på Gamla Teatern tillsammans med PRO. Yngve Gustafson- ”vad alla borde veta om åldrandet”- gav mindre oro.

Heta stolen har blivit en rubrik som används vid några möten. Bosse Svensson och Niklas Daoson svarade på frågor - fick ej på nöten.

27-28 september var det åter en musikresa västerut till Trondheim. LG-Buss och Sven A arrangerade och alla var nöjda när de kom ”heim”.

Tillsammans med HjärtLungfonden vi arrangerat föreläsningar. I oktober - Thomas Mooe talade om stroke och följdverkningar.

I november blev det åter modevisning - denna gång - lokala affärer. Westvalls och Fannys kläder visades upp av bland annat styrelsefunktionärer

Traditionsenligt var det julbordslunch på Gamla Teatern även detta år. De flesta tyckte att maten var bra - när man så mycket för 200 kronor får.

Det är bara framtiden vi kan påverka och vi kommer att studera ”tillsammans mot ensamhet” i tio studiegrupper. Vi köper in 50 studiematerial som vi ger bort till dessa grupper.

Ekonomin för vår förening är god och antalet nya medlemmar ökar bra. Vi har ordnat rabatter hos olika företag och bjuder idag på fika.

Många medlemmar har lämnat jordelivet och till alla dessa vi en varm tanke sänder i da. Många har varit trogna besökare på våra arrangemang - tack ska ni ha!"

Styrelsens verksamhetsberättelse, ekonomiska redovisning, verksamhetsplan och budget godkändes. Till ny styrelseledamot valdes Majbritt Ellebrink efter Ulf Edström som avsagt sig. Därutöver består styrelsen av ordförande Per Söderberg, Martin Rolén, Iréne Westberg, Sven-Olof Andersson, Ann-Marie Blomqvist, Görel Hansebo, Yngve Sundien och Thomas Gutke. Till ny revisor valdes Mats El Kott efter Mats Eriksson som avsagt sig, Håkan Svensson omvaldes till revisor. Till ny trafiksäkerhetsansvarig valdes Thomas Gutke med Göran Westman som ersättare.

Efter årsmötet höll Karin Mattsson ett intressant anförande om ”idrottens betydelse för medborgarna”. Karin har en lång erfarenhet inom idrottsrörelsen - bland annat inom ridsporten, ordförande i Riksidrottsförbundet och nu är hon bland annat ordförande i Svenska Skidförbundet och Länsförsäkringar Jämtland.

Årsmötesdagen avslutades med att alla bjöds på kaffe, te och macka. Dessutom erbjöd de utplacerade styrelseledamöterna ett chokladhjärta till alla.

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel