Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: SPF Seniorerna Östersund

Fredagen den 27 september stod vi en handfull seniorer och väntade på bussen som skulle ta oss till Trondheim. Det var lite mulet och småkyligt så det var med glädje vi såg bussen komma för att hämta oss.

Resan med LG Buss, med Anneli och chaufför Lars Göran som värdar, ställde kosan mot Storlien till att börja med. Vi stannade efter vägen och tog upp resande. Till slut var vi 48 deltagare och bussen blev fullsatt. Vädret blev bättre och bättre, så när vi stannade för lunch i Storlien sken solen.

Väl framme i Trondheim så hade vi fri tid för att gå runt i staden. Nidarosdomen och kringliggande museer besöktes. Några var intresserade var på domen som mannen med den sista byggstenen sitter. Berättelsen är att domen inte får bli färdigbyggd, för då rasar Trondheim ut i fjorden. På hotellet serverades middagen. Därefter förde bussen oss till Nidarosdomen där Vivaldis verk, De fyra årstiderna, skulle framföras.

Kammarmusikfestivalen är en stor tillställning och lockar många musikintresserade till Nidarosdomen, som fylldes av närmare 700 personer. Nu var det bestämt att verket skulle framföras i de fyra skeppen i kyrkan. Trondheimssolisterna började med Våren, med tre satser. Därefter tog Trondheims jazzorkester över och spelade Sommaren i eget arrangemang. Det blev lite annorlunda mot vad vi är vana att höra. Juniorsolisterna följde med Hösten och solist på fiol var Joakim Röbergshagen. Marianne Thorsen spelade som solist på den vackra årstiden Vintern.

På lördag förmiddag var det fri tid igen och då hann några gå till Dokkhuset och lyssna gratis till masterelever på konservatoriet som spelade olika små verk.

Klockan 13.00 lämnade bussen hotellet för hemfärd, men på vägen vid Ringve musikmuseum hade vi bokat ytterligare en konsert. En eftermiddagskonsert i fin konsertlokal med en bedårande utsikt i det vackra vädret. Grieg trio spelade stycken av Haydn och Beethoven. Skön sång framfördes också av Maija Skille och tenoren Torstein Fosmo.

Middagen intogs på Millestgården i Duved. En underbar middag i fin miljö. Många förundrades varför de inte besökt stället tidigare. Resten av resan gick fort och vi resande skildes med fina upplevelser i minnet. SPF tackar för visat intresse och hoppas på samma intresse nästa år?

Sven Adolfsson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel