Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: SPF Seniorerna Östersund

Cirka 100 personer hade mött upp då SPF Seniorerna Östersund hade sitt månadsmöte på Gamla teatern i Ordenssalen.

Saranda Bajraktari informerade om projektet ”Säkra steg”. Fallolyckorna är en av de vanligaste olyckor som drabbar äldre människor. Det är viktigt att pensionärsorganisationerna engagerar sig i dessa frågor och det var en bra information som Saranda framförde.

Sedan några år tillbaka har SPF Seniorerna Östersund arrangerat en programpunkt med namnet ”Heta stolen”. Denna gång var det kommunalrådet Bosse Svensson och oppositionsrådet Niklas Daoson som hade bjudits in. De hade fått ett antal frågor cirka en vecka före sammankomsten och gav utförliga svar på de flesta frågeställningarna.

Beslutet om utredning av pensionärernas bussresor har nu tagit lite fart och det skall komma något förslag från miljö och samhällsbyggnadsförvaltningen i samarbete med Länstrafiken. Åhörarna var missnöjda över att det inte hänt något under tiden från kommunfullmäktiges beslut den 23 oktober 2017.

Både hyresgästerna och kommuninvånarna drabbas av det försämrade resultatet för Östersundshem.

Kommunen planerar för att kunna möta den åldrande befolkningens behov av omsorg och vård i Östersunds kommun det närmaste decenniet.

Bemanningsfrågorna för att kunna bemanna äldrevård med kompetent personal och för att ge trygghet till den äldre människan är viktiga uppgifter.

Det finns utredningsförslag som kan resultera i att KPR placeras under kommunstyrelsen.

Östersunds kommun skall se till att det finns möjlighet till kontant betalning i sin verksamhet.

Det finns projekt på gång för att förbättra tillgänglighet till toaletter med mera i stan.

Om cirka ett och ett halvt år kan det komma att påbörjas ombyggnad av Gustav III:s torg. Svensson och Daoson visade upp en stor samstämmighet och de viktiga frågorna för Östersunds utveckling. Svensson pekade på vikten av att planeringen måste ske i hela kommunen.

Stefan Lundin svarade för en fin underhållning som avslutning på mötet då han läste en del av sina egna dikter på jamska.

Nästa månadsmöte är den 21 oktober i samarbete med HjärtLungfonden, då professor Thomas Mooe föreläser om stroke.

Per Söderberg

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel