Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: SPF Seniorerna Östersund

Den 20 maj samlades cirka 50 SPF-seniorer till en bussresa mot Åre. Första stoppet blev ett företagsbesök hos Trangia. Magnus Rydell, företagets vd, guidade oss genom produktion och företagshistoria. Trangia grundades 1925 av John E Jonsson. Företaget är fortfarande familjeägt. Leveranser sker över hela världen, bland annat till Japan som är en stor marknad.

Nästa stopp blev Hembygdsgården i Mattmar. Där togs vi emot av en engagerad Maila Lindman. Hon visade gamla ladugården ”Fjöset”. Där finns skolmuseum och föremålssamlingar grupperade i tidsperioder under 1900-talet. Därefter intogs kaffe med nybakad tunnbrödsstut.

Efter en god lunch på Fjällsätra i Undersåker intog Åre kommuns tillväxtchef Martin Söderström scenen. Han berättade om Åres utveckling och framtida planer. Bland annat ligger man i startgroparna för att sälja in framtida vinter-OS.

Åre glashytta i Duved och Annika Wejle tillsammans med Ann-Katrin Widell visade hur glasblåsning går till. Tekniken har inte förändrats på flera hundra år. Det är fantastiskt vilka konstverk man får till. Glashyttan levererade även hederstroféerna till alpina VM.

Som avslutning åkte vi till Millesgården för kaffe och en nyttig blåbärsmousse. Värdparet, Maria Kölegård och Fredrik Olsson, berättade om sin verksamhet och planer. Deras tema är att nyttja lokala och ekologiska råvaror. Det ger ett ökat välbefinnande för alla.

Fyllda med nya intryck återvände vi till Östersund.

Martin Rolén

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel