Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föreningsliv: SPF Seniorerna Östersund

Annons

Det blev härliga bilder, berättelser och fin musik vid SPF Seniorerna Östersunds senaste möte.

Dagen före valborgsmässoafton hade föreningen bjudit in till ett arrangemang på Gamla teatern som blev mycket uppskattat.

Över 100 medlemmar hade mött upp då ordförande Per Söderberg hälsade välkommen och överlämnade ”ord och bild” till Jan Andersson - 43 år som fotograf på LT och 5 år som frilansare.

Janne började med en bild på Allan Edwall och avslutade med en bild av Östersund i vinterskrud med bland annat vårt vackra rådhus. Det var mycket intressanta episoder som han berättade om gällande de olika bilderna. Det är en otroligt stor bildskatt som Janne har bevarat och några av bilderna finns i hans två utgivna böcker. Janne kunde även berätta att en av hans senaste bilder kommer i dagarna ut som pussel i 1 000 respektive 1 500 bitar.

Efter kaffepausen var det dags för den musikaliska underhållningen - 32 personer från Veteranorkestern hade tagit plats på Gamla teaterns scen under ledning av Walter Granlund. Det var många härliga melodier som besökarna fick njuta av under drygt 50 minuter. Sångsolister var Maud Sparrman, Åke Jonsson och Ulla Britta Johansson. Det är en imponerande sammansättning av denna orkester med en medelålder på 75 år.

Trafiksäkerhetsansvarige Göran Westman hade gjort 10 aktuella frågor om regler gällande cykeln i trafiken. Bra att bättra på kunskaperna!

SPF Seniorerna Östersunds bussresa till Trångsviken, Mattmar, Undersåker och Duved den 20 maj är fullbokad. Den 17 juni blir det stadsvandring i Östersund under ledning av Jim Hedlund.

Per Söderberg

 

 

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel
Annons