Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föreningsliv: SPF Seniorerna Odensala

Annons

Vid vårt månadsmöte den 8 april fick vi besök av Anna-Britta Larsson Wiktorsson. Anna-Britta har tidigare varit kostchef och arbetat både inom landstinget och Östersunds kommun.

Inom kommunen i Matproduktion, en verksamhet som idag heter Måltider och består av runt 30 kök med cirka 180 anställda som serverar mat med olika matsedlar för grundskola, förskola och gymnasium.

När det gäller oss vuxna fick vi veta att den tallriksmodell som vi tidigare använt inte längre passar oss som har passerat en viss ålder. Vi behöver kalorier när vi blir äldre, vi måste äta bra mat för att få muskler och för att hålla balansen. Aptiten kan försämras och vi kanske får för lite energi och protein.

Vi behöver fortfarande frukost, lunch och middag och även några mellanmål men portionerna behöver inte var lika stora som tidigare. Minska på potatis och pasta men behåll fisk, kött och ägg som bidrar både med energi och protein.

Vi skall också vara uppmärksamma på vår vikt, det är inte bra att gå ner i vikt om det inte är frivillig minskning. Kom ihåg att fullkornsbröd är bättre än vitt bröd och att det är bra med en frukt per dag.

Vid vårt nästa möte den 13 maj blir det musik för hela slanten. Vi får besök av Lennart Borgebo.

Kerstin Forsgren-Fredriksson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel
Annons