Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: SPF Seniorerna Litsbygden

SPF Seniorerna Litsbygden har haft årsmöte i Handogs föreningshus. Drygt 70 medlemmar hade hörsammat kallelsen.

Ordförande Kjell Edin hälsade alla välkomna och gav oss en del information.

Nästa månadsmöte blir den 27 mars på Furustrand i Lillsjöhögen. Biblioteket i Östersund kommer och informerar oss om talböcker, e-böcker med mera. Andes Berggren står för musikunderhållningen.

Den 16 mars har SPF och PRO en gemensam aktivitet om framtidsfullmakt på Kyrksalen i Lit.

De som gjort besök hos ensamma i ordinärt boende anmäler detta till Kerstin Elvbo.

Även i år har föreningen bokat 40 biljetter till sommarfarsen i Föllinge. Det blir den 4 juli. Anmälan kunde göras till Kjell.

Vivi Ann uppmanade alla att reservera den 26 maj för friskvårdsdag. Den kommer att äga rum vid Sunne kyrka. Ytterligare information på kommande möten.

När detta var avklarat öppnade ordförande Kjell Edin årsmötet och höll därefter parentation över under året avlidna medlemmar genom att tända ett ljus, utlysa en tyst minut och läsa en dikt av Bo Settelind.

Lennart Arvius valdes till mötesordförande och Erna Aschenbrenner till sekreterare. De 37 punkterna på dagordningen klubbades igenom. Inger Jonsson valdes till ny ordförande efter Kjell Edin som avböjt omval efter sju år. Samtliga styrelseledamöter, som stod i tur att avgå, omvaldes. Margareta Halvarsson valdes in som ersättare för Inger Jonsson. Som näst sista punkt på dagordningen skedde avtackningar av avgående uppdragstagare. Alla fick var sin blombukett.

Därefter blev det prisutdelning i bowlingturneringen. Årets vinnare 2019 blev Elisabeth Pålsson som fick motta guldmedaljen och vandringspriset. Silver fick Fritz Eriksson och brons till Solweig Eliasson. Årets "värsting", det vill säga bäst resultat utan handikapp, blev Fritz Eriksson. Ansvariga för bowlingturneringen, Vivi Ann Eriksson och Gösta Viking  tackades med en blombukett. Vår nya ordförande Inger Jonsson avlutade så mötet.

Efter all formalia serverades vi en god middag bestående av tjälknöl och potatisgratäng följt av en liten semla och kaffe. Ansvariga för mötet tackades med en varm applåd.

Som avlutning på dagen hölls dragningen på lotteriet med många fina paket som vinster.

Erna Aschenbrenner

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel