Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: SPF Seniorerna Litsbygden

Oktober månads möte hölls på Föreningshuset i Handog.

Drygt 60 medlemmar samlades denna regniga eftermiddag.

Kjell Edin hälsade alla välkomna. Efter lite kort information hälsade han dagens gäst, Linda Rattfelt, välkommen. Linda kommer från Kälarne. Hon har under 20 år varit guide i Luosastugan, som under några år var Dan Anderssons bostad.

Dan växte upp under knappa förhållanden. Han lärde sig tidigt att läsa och att spela fiol. Han lärde sig också engelska. Som 14-åring åkte han till släktingar i Amerika för att se om familjen skulle flytta dit. Han tyckte inte det var så mycket bättre där än hemma så någon flytt blev inte av. Efter några år på Brunnsviks folkhögskola blev han verksam som författare och översättare. Han skrev också dikter och visor. En del av sina visor tonsatte Dan själv.

Detta berättade Linda på ett mycket trevligt sätt varvat med att hon sjöng flera av Dans visor, till exempel Till min syster och Jungman Jansson.

Att hennes framträdande var uppskattat märktes på de varma applåder hon fick och Kjell tackade henne med en blomma.

Därefter var det dags för Erna att lämna lite information om det stundande julbordet. Vi åker till Wången den 29 november. Många anmälde sitt intresse att deltaga.

Medlemmar från Handog stod för eftermiddagens förplägnad. Vi fick en mycket god korvgryta, följt av kaffe och kaka.

Sista punkten på dagordningen var som vanligt dragning på lotteriet. Det fanns många fina vinster som skänkts av deltagarna.

Som avslutning tackade Kjell för en trevlig eftermiddag och på återseende vid julbordet.

Erna Aschenbrenner

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel