Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: SPF Seniorerna Litsbygden

Ett stort antal medlemmar hade lockats till Klösta skola och septembers månadsmöte. Lokalen var fylld till sista plats när Kjell Edin hälsade alla välkomna och meddelade aktuell information.

Därefter överlämnade han ordet till kvällens gäst Mia Svartholm som berättade om torparliv i Brevåg. Mia lyste av entusiasm när hon talade om hur hon och hennes sambo Cristian, som är amerikan, köpte ett torp med egentligen bara fyra väggar, där de flyttade in och stegvis rustat upp samtidigt som man bott i huset.

Först fick de laga alla trasiga fönster för att minska draget och sen ta rum efter rum som ekonomi och tid gjort möjligt. Mycket tid gick åt att göra i ordning ved för att värma huset. Mia arbetade med att göra i ordning marken för att kunna odla, då deras ambitionen är att kunna vara självförsörjande så långt det är möjligt. Cristian är smed och har tillverkat sånt som behövs i huset och säljer även sina alster på mässor och även på Jamtli.

Mias entusiastiska berättelse lockade till skratt och igenkännande leenden. Man får komma ihåg att mötesdeltagarna var drygt fyrtio år äldre än Mia och har många hågkomster från sin ungdom. Mia tackades med en bukett blommor och kraftiga applåder.

Efter föredraget serverade de mötesansvariga en god och mättande grönsakssoppa med smörgås följt av kaffe och kaka. Mötet avslutades i vanlig ordning av lotteridragningen med skänkta vinster som hölls av Kjell, Lennart och Anders.

Anders Granbom

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel