Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föreningsliv: SPF Seniorerna Litsbygden

Annons

Månadsmötet i april samlade cirka 80 medlemmar på Nordanborg i Norderåsen.

Lars-Håkans orkester spelade medan gästerna tog plats vid de dukade borden.

Vår ordförande Kjell Edin hälsade alla välkomna och lämnade över ordet till distriktsordförande Anders Granbom. Han berättade bland annat att det ska ordnas travdagar för pensionärer på Östersundstravet då man får besöka stallarna och träffa tränare och kuskar. Anders rapporterade också från distriktsordförandekonferensen, bland annat om EU-valet och vikten av medlemsrekrytering.

Nu var det Ernas tur att för friskvårds- och resegruppens räkning berätta om kommande aktiviteter. Det blir en friskvårdsdag den 21 maj på Kyrksalen i Lit med sjukgymnasten Tobias Rodin, "Träning och hälsa för äldre". Därefter blir det lunch på Häradsgården. Årets resa är planerad till 13-14 augusti och går till Stiklestad och Trondheim. Programmet är inte helt färdigt ännu. Annonser för båda evenemangen kommer i tidningarna. Håll utkik!

Eftermiddagens föreläsare, Matt Richardson fick så ordet. Matt är distriktsidrottschef i Jämtland-Härjedalen. Titeln för hans anförande var "Fyra hörnpelare för en bättre hälsa". Nr 1 är mat, 2 fysisk aktivitet, 3 delaktighet, medbestämmande folkbildning, 4 social gemenskap. Det finns en femte hörnpelare också: Sömn. Matts anförande var lättsamt och trevligt med ett viktigt budskap. Matt tackades med en blombukett och en stor applåd.

Därefter fick Lars-Håkans åter spela medan maten dukades fram. Denna gång serverades en mustig fiskgryta följd av kaffe och kaka. Dagens kökspersonal tackades med en varm applåd.

Efter ytterligare lite musik vidtog dagens sista inslag: dragning på lotteriet med många skänkta vinster.

Kjell tackade alla  för en trevlig eftermiddag.

Erna Aschenbrenner

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel
Annons