Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: SPF Seniorerna i Östersunds kommun

Under de senaste tre åren har SPF Seniorernas fem avdelningar inom Östersunds kommun utvecklat sitt samarbete. Vid samarbetsträffen den 27 augusti på Frösön deltog 15 personer från avdelningarna, ledamot och ersättare i KPR, ersättare i RPR och distriktsordförande Anders Granbom.

På programmet för hösten finns många aktiviteter i de fem avdelningarna. Den 9 september arrangerar SPF Seniorerna Östersund tillsammans med PRO:s samorganisation i Östersunds kommun en föreläsning av seniorprofessor Yngve Gustafson med temat ”Vad alla borde veta om åldrandet”. Den sammankomsten är öppen för alla intresserade. SPF Östersund har också en föreläsning om stroke den 21 oktober med professor Thomas Mooe i samarbete med HjärtLungfonden. SPF Frösön arrangerar en friskvårdsdag den 24 oktober där bland annat Amelia Adamo medverkar.

Den 27-28 september arrangeras en bussresa till Kammarmusikfestivalen i Trondheim,

Alla avdelningar har många intressanta aktiviteter under hösten. Modevisningar arrangeras både av Brunflobygden och Östersund.

Diskuterades även projektet ”Tillsammans mot ensamhet”. Avdelningarna kan utveckla arbete med besök hos ensamma! En inspirationsdag med SV arrangeras den 26 september.

Vid samarbetsträffen diskuterades också kontakten mellan avdelningarna och ledamöter/ersättare i KPR och RPR. SPF seniorerna har agerat för att LPR skall organiseras under kommunstyrelsen och en sådan ändring är på gång. Den långdragna frågan om lägre priser för bussresor för pensionärer inom Östersunds kommun är fortfarande olöst och kommer säkert upp på SPF Östersunds träff med kommunpolitikerna Bosse Svensson och Niklas Daoson i ”heta stolen”.

Avdelningarna utvecklar sina hemsidor och där är det Bodil Orremo, Frösön, som gör en stor insats!

Per Söderberg

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel