Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: SPF Seniorerna Frösön

Styrelsens möte den 11 maj genomfördes, även denna gång, digitalt via Zoom. Agendan behandlade frågor kring verksamheten, främst för de närmaste månaderna då vi planerat olika aktiviteter i utemiljö. Vi ser en viss ljusning skymtas, främst på grund av de pågående vaccinationerna, men smittspridningen är fortfarande stor och det är därför inte än läge att planera för stora samlingar.

Årsmötet var enligt tidigare beslut planerat till den 25 maj men vi ser nu att detta inte kommer att vara möjligt på grund av smittläget. Styrelsen beslutade därför att flytta fram årsmötet till den 16 juni och att mötet hålls på restaurang Hos Andreas på Frösön där Coronasäkra bordsplaceringar, ute alternativt inne, kan arrangeras.

Styrelsen beslutade om verksamhetsplan för 2021. På grund av rådande omständigheter är många av de olika områdena i föreningens verksamhet översiktlig beskrivna, undantag är de aktiviteter som kan genomföras i utemiljö.

På dagens möte behandlades arrangemanget för uppstarten av de olika uteaktiviteterna, viktigt att dom genomförs på ett Coronasäkert sätt.

Boule utomhus på Lövsta IP, med ”hålla avstånd”, startade den 3 maj och pågår måndagar och torsdagar. Vi välkomnar fler deltagare och erbjuder ”prova-på”, klot finns att låna.

Vi satsar vidare på motions- och kulturvandringar, startade med en guidad tur runt Ändsjön. Vid dagens möte beslutades om ytterligare fyra vandringar, den första till Mjälleborgen den 15 juni.

SPF centralt genomför friskvårdsvecka 17-21 maj med bland annat flera digitala föreläsningar. Den 18 maj med start vi lokalt en eftermiddag i Surfbukten med tipspromenad med priser, vi bjuder på fika, F&S leder ett lättare träningspass.

Den 1 juni har medlemmarna möjlighet att ”prova på” träningen ”Utefys soft”. Tränare från F&S leder passet. Plats: gräsplanen utanför F&S på Frösön.

Träffarna med fika och samtal, ”Tisdagar på Tages” är inställda men kommer att starta upp i utemiljö när värmen kommer. Förhoppningen är att snart kunna träffas inomhus, för att inte behöva vara väderberoende.

I år utökar vi samarbetet med Studieförbundet Vuxenskolan bland annat i studiecirklar som förhoppningsvis kommer igång till hösten men även i kulturaktiviteter.

Hur kan vi nå ut till de nästan 100 medlemmar som inte anmält mailadress? Den frågan har varit uppe vid flera tidigare möten, insatser har gjorts, men frågan kvarstår. En rundringning till medlemmarna gav några kompletterande kontaktuppgifter men fortfarande är det en stor grupp som inte kan nås via mail. Vi beslutade nu att vidare undersöka möjliga vägar att nå ut till dessa medlemmar.

För vidare information om föreningens aktiviteter, se annonser i lokalmedia och på vår hemsida spfseniorerna/froson.se

Majvor Enström

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel