Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: SPF Seniorerna Frösön

SPF Seniorerna, Frösön, arrangerade medlemsmöte den 11 juni.

I sommarens soliga dagar vi går genom skogar och hagar.., inledde dagens underhållare, Ulla- Britta Johansson och Monica Lundeqvist med. Det var verkligen en solig eftermiddag på Stocketitt, Frösön, som lockade drygt 30-talet medlemmar att lyssna till sång och musik och småprata under säkra coronaförhållanden.

Ordförande Majvor Enström hälsade välkommen och gladdes åt att vädret gjorde det möjligt att arrangera ett medlemsmöte och att Stocketitt upplåtit ett utrymme ute för 70-pluspersoner att säkert dricka sitt kaffe. Hon informerade om att boulespelet med säkra regler har kommit igång på Lövsta tisdag och torsdag.

Därefter intog musikanterna Ulla-Britta och Monica scenen. De bjöd på en blandad repertoar, som ibland lockade till allsång.

Monica både skriver visor och tonsätter. Vi fick smakprov på detta genom Birgers vals och Saknad.

Två sånger av Vladimir Vysotskij, Sången om jorden och Dina ögon är som knivar, greppade tag i många. Ulla-Brittas sång och Monicas klarinettspel var en fin kombination

De hade tillsammans ordsatt sången Corona boss 70+. En rivig bossanova.

Fina tolkningar av, Jag vill tack livet och Till min far, gjordes av Ulla-Britta.

Monica hanterade tre blåsinstrument denna eftermiddag, bland annat basklarinett. Ulla-Britta både sjöng och spelade fiol med glädje och känsla.

Efter den andliga spisen var det dags för kaffetår och rabarberpaj med vaniljsås, med fjällvärden som panorama.

Kristina Andersson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel